Blokzijl, lang geleden. Kaatje is de bloem van de herberg van haar moeder. Maar zij droomt liever van haar Hilbert, die haar beloofd heeft uit de Oost bij haar terug te keren als rijk man. Dan sterft moeder Brecht. Kaatje moet vanaf nu de herberg bestieren. En dat terwijl zij helemaal niet kan koken! Een geestverruimend kruid lijkt soelaas te brengen: Kaatje komt in contact met restauranthouder Fons van Groeningen. Hij deelt zijn recepten en kennis met haar. Maar stellen de zeelui haar kookkunsten wel op prijs? Kunnen de zeelui hun smaak scherpen aan de inzichten van Van Groeningen? En wat kan die op zijn beurt van de zeelui leren? Trouwens, Hilbert, komt die nog eens?

Betreed de intrigerende wereld van Kaatje bij de Sluis in en om de sluis van het sfeervolle Blokzijl. Het vrolijke, fantasievolle en muzikale theaterspektakel, gebaseerd op de legende van Kaatje brengt meer dan honderd zangers, acteurs en muzikanten samen bij de sluis in Blokzijl. Velen van hen hebben eerder meegewerkt aan prachtige herkenbare voorstellingen als `Storm over Beulaeke’. Zij bezingen Kaatje bij de sluis. Maar wie of wat is dat eigenlijk? De herbergierster uit een verhaal van Fons van Groeningen? Het sterrenrestaurant waarmee van Groeningen Blokzijl op de kaart zette? Of nog iemand anders?

Het pop-up theater, speciaal opgebouwd voor dit spektakel, biedt een unieke setting. Het verhaal ontvouwt zich te midden van de historische omgeving van Blokzijl, waar de sluis als centraal decor dient voor deze bijzondere voorstelling. Laat je meevoeren op de golven van ontroerende en swingende nummers, uitgevoerd door een professionele band en een koor onder de bezielende leiding van Barbara Lok. De gepassioneerde uitvoering van onze getalenteerde cast, en een verhaallijn om van te smullen, beloven een onvergetelijke ervaring.

Korting
Beleef het magische pop up openlucht theaterspektakel Kaatje bij de Sluis van 12 t/m 22 juni in Blokzijl. De vrolijke, fantasievolle en muzikale voorstelling staat garant voor een smaakvolle mix van emoties, geserveerd met een vleugje humor en een snufje drama. Laat je meevoeren in het leven van de 17e-eeuwse herbergierster Kaatje, die faam maakt door haar gerechten op smaak te brengen met nieuwe, oosterse kruiden en zie hoe het gastronomisch echtpaar Van Groeningen de door salvia hallucinerende Kaatje kookadviezen geeft vanuit de jaren 1980.

Leden bestellen kaarten met € 5,- korting (zolang de voorraad strekt). Mail ons je lidnummer of postcode en huisnummer dan geven we de kortingscode aan je door. Die vul je in op www.demeenthe.nl of via telefoon: 0521 51 40 04