Zet 26 oktober alvast in je agenda!

De enige echte Epke Zonderland komt naar ons toe! Ben jij benieuwd naar het verhaal achter deze gymnast? Of heb je altijd al een brandende vraag gehad voor Epke, maar nog nooit de kans gehad om deze daadwerkelijk te stellen? Dan is 26 oktober jouw geluksdag. Epke is namelijk onze hoofdgast tijdens de ledenavond. De uitnodiging volgt, maar noteer deze datum alvast in je agenda.

We kennen Epke natuurlijk van zijn imposante capriolen op de rekstok. In 2004 brak hij als achttienjarige internationaal door op het EK-junioren in Ljubljana, Slovenië. Epke werd vierde in de meerkampfinale en tweede in de toestelfinale rekstok. De blonde Fries bleef zich ontwikkelen en haalde daarmee in 2021 zijn eerste Olympische gouden medaille. Daarnaast schreef hij meerdere WK’s, EK’s en NK’s op zijn naam. Kortom: de Nederlandse topturner heeft geschiedenis geschreven. 

'Het gezondste is om lekker te sporten, maar de top weg te laten’

Leuk detail: tijdens zijn professionele sportcarrière studeerde Epke ook nog eens twaalf jaar lang geneeskunde. Een jaar geleden nam hij afscheid van de topsport, waar hij van jongs af aan mee vol passie mee bezig was. ‘Het gezondste is om lekker te sporten, maar de top weg te laten,’ vertelde hij onlangs in een interview met Medisch Contact. Vanaf het moment dat hij stopte, richtte hij volledig op zijn carrière als sportarts.

Wat kun je van de ledenavond verwachten? Naast de vragen uit de zaal, zal Ronald Lamsma van Omroep Flevoland met hem in gesprek gaan. ‘Epke Zonderland is een fantastische ex-sporter die alles uit zijn carrière heeft gehaald en veel kan vertellen over sport, maar ook over gezondheid. Hij is écht een voorbeeld voor mensen,’ zegt hij. ‘Toch ben ik vooral benieuwd naar wat hij uit zijn sportcarrière heeft meegenomen naar zijn maatschappelijke carrière. Dat is sowieso een van de vragen die ik op 26 oktober op de Ledenavond ga stellen. Het duurt nog even… maar ik heb er ontzettend veel zin in!’

Epke Zonderland (© Frank Meester)
Epke Zonderland (© Frank Meester)