Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land feliciteerde de gelijknamige zorggroep met haar 75-jarig bestaan. Voorzitter Jos Becker overhandigde bestuurder Albert Hilvers (rechts op de foto) een prachtige houtskooltekening. Gemaakt door kunstenaar Anca Blok uit Rutten.

Een jonge hand die uitreikt naar een oudere hand. Met daaronder de toepasselijke tekst: ’75 jaar. Gisteren of lang geleden. Oud en nieuw versmelten. Met elkaar in verbinding. Samen. Samen reiken we de hand voor de ander.’

Uitblinken
Albert Hilvers was zichtbaar geroerd door het prachtige kunstwerk, en bedankte de ledenvereniging voor het prachtige cadeau. Het kunstwerk werd meteen opgehangen in de bestuurskamer. De ledenvereniging (2006) en de zorggroep (1946) delen een grote gezamenlijke historie en werken nog steeds nauw samen in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

Anca Blok woont en werkt in Rutten. Zij blinkt uit in het maken van realistische houtskooltekeningen. Voor het televisieprogramma Sterren op het doek portretteerde ze Johan Derksen. De voetbalanalyticus viel stil bij het zien van zijn portret in houtskool.

Foto: Pim van der Maden