Na jarenlang leeg te hebben gestaan, is er nieuw leven in het iconische gebouw de Golfslag in Emmeloord geblazen. Nieuwe bewoners zijn er ingetrokken, waaronder de oud-bewoners van zorgcentrum Wittesteijn. Deze winter opende de vernieuwde Golfslag haar deuren, een belangrijke stap in de richting van een toekomst waar zorg en comfort samenkomen, dankzij de inzet van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

 

De Golfslag heeft in totaal 105 appartementen voor de huur, waarvan 73 toekomen aan Zorggroep Oude en Nieuwe Land; 38 op de begane grond, 10 op de eerste etage en daarna elke etage  5 van de 11 appartementen. Ook is er één steunpunt. Dit gebouw is niet alleen opgeknapt, maar ook gemoderniseerd. Het bijzondere hieraan is dat ouderen die zorg nodig hebben en mensen (jongeren én ouderen) die zelfstandig kunnen wonen, samen onder één dak leven. Het doel is helder: een veilige en fijne thuisbasis voor iedereen.

 

Comfortabel en veilig

Op de begane grond en eerste verdieping richt ZONL zich op de zorg voor mensen met een intensieve zorgvraag. Deze ruimtes zijn met zorg ingericht om een comfortabele en veilige omgeving te garanderen, waarin bewoners een goede balans tussen vrijheid en zorg vinden. Maar De Golfslag is meer dan alleen een zorgcentrum. Op de hogere verdiepingen zijn appartementen beschikbaar voor zelfstandig wonen. Deze zijn perfect voor ouderen die hun onafhankelijkheid koesteren, maar toch de nabijheid van professionele zorg op prijs stellen. Bewoners huren hun eigen appartement en hebben toegang tot een breed scala aan zorgdiensten.

 

Buurtkamer

Een belangrijke toevoeging is de buurtkamer op de begane grond. Dit initiatief, ondersteund door de buurtvereniging, de gemeente Noordoostpolder en welzijnsorganisatie Carrefour, wordt een levendige ontmoetingsplek voor zowel de bewoners van De Golfslag als de buurtgenoten. Hier kunnen mensen samen komen voor een kopje koffie, een praatje maken en nieuwe vriendschappen opbouwen. Met de verhuizing van de bewoners van Wittesteijn naar De Golfslag, begint ZONL aan een nieuw hoofdstuk waarin zorg, comfort en gemeenschapsgevoel samen een hoopvolle toekomst vormen voor de bewoners en de gemeenschap van Emmeloord.