Steenwijk RegioBank organiseert op donderdag 10 november een gratis workshop Veilig online bankieren in Steenwijk.

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van financiële gegevens? Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Steenwijk organiseert op maandag 7 en donderdag 10 november een gratis workshop Veilig online bankieren, waarbij geleerd wordt hoe men internetcriminelen te slim af is. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich wil weren tegen identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken. Want het is niet altijd duidelijk of je te maken heeft met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop wordt geleerd hoe internetcriminaliteit herkend kan worden, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

Ook is er een gastspreker die meer gaat vertellen over de gratis workshops die worden aangeboden door Bibliotheek Kop van Overijssel, bijvoorbeeld hoe je makkelijk online kunt internetbankieren en het gebruik van de RegioBank app. Tom Holtzer, adviseur bankzaken in Steenwijk: „Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter ‘cyberweerbaar’ te worden.”

De workshop vindt plaats bij Odd Fellows aan de Gasthuisstraat 54, om 19.30 uur. Aanmelden via steenwijk@vancampendijkstra.nl, telefonisch via 0521-820994 of loop binnen bij het kantoor aan de Kornputsingel 54 in Steenwijk.