Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ledenavond ‘De toekomst van het leven’

27 oktober 2021 om 19:30 - 22:00

Ledenavond ‘De toekomst van het leven’

Theater 't Voorhuys Emmeloord

Trendwatcher Jeanneke Scholtens neemt je tijdens deze lezing mee in de wereld van levensverlenging en systeemverandering en heeft daar ook jouw kennis en gedachten bij nodig. Na een inhoudelijke inleiding denken we na over de gevolgen van een langer leven voor wonen, werken, economie en demografie.

Wat als je 130 jaar kon worden? En tegen welke prijs zou je zo oud willen worden? Moet je dat überhaupt wel willen? Met dat soort vragen houdt toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens zich bezig. Zij geeft op woensdag 27 oktober voor de jaarlijkse ledenavond een interactieve lezing over dit thema in ’t Voorhuys in Emmeloord. De inloop is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. De bijeenkomst is ook via livestream bij te wonen.

Tijdens haar onderzoek en tijdens haar lezingen past Jeanneke graag het scenariodenken toe. ‘Dat betekent dat je nadenkt over een ‘wat als’-vraag’, legt ze uit. ‘Neem het thema van mijn lezing in Emmeloord. Wat als je 130 kunt worden? Wat als er een verjongingspil beschikbaar komt, neem je die dan? Wat als je genetische aandoeningen kunt uitschakelen bij de bron? Wat als Nederland onder water loopt? Wat als de grens opschuift naar 100 jaar, en dan naar 120 jaar, en dan…?’

Tijdens de lezing in ’t Voorhuys loopt Jeanneke met de aanwezigen door deze en andere scenario’s heen. ‘Daarbij vind ik het heel fijn, als er ook vragen, gedachtes en opmerkingen vanuit het publiek zijn. Het liefst wil ik dat het echt een interactieve avond wordt, met een open uitwisseling van gedachten en ideeën.’

Woensdag 27 oktober in ’t Voorhuys, De Deel 20 in Emmeloord. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20 uur. Deze avond is ook te volgen via livestream. Geef bij aanmelding door of je fysiek in 't Voorhuys aanwezig wilt zijn of deze avond via livestream wilt volgen. Coronatoegangsbewijs is nodig.

Deze avond is exclusief voor leden. Aanmelden voor deze avond  kan via info@uwledenvereniging.nl of telefoon 0521-539893. Wij werken deze avond met het coronatoegangsbewijs.

Gegevens

Datum:
27 oktober 2021
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Theater ’t Voorhuys
de Deel 1
Emmeloord, 8302 CW
+ Google Maps