Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ledenavond met dokter Juriaan

1 september 2021 om 20:00 - 22:00

Ledenavond met dokter Juriaan

Ledenavond met dokter Juriaan

De Meenthe in Steenwijk

Ledenavond met dokter Juriaan! Nederlands bekendste huisarts komt op 1 september 2021 (let op: nieuwe datum!) speciaal voor onze leden naar de Meenthe in Steenwijk om zijn theatercollege te geven. Je wordt om 19.30 ontvangen met een kop koffie of thee. Om 20.00 uur begint het programma.

Juriaan Galavazi is een trendsettende huisarts met een nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit, waarin lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In zijn werk helpt hij mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen. Hij laat zien hoe groot jouw eigen invloed hierop is.

Met het theatercollege Van klacht naar kans deelde dokter Juriaan zijn vooruitstrevende visie voor uitverkochte theaterzalen door heel Nederland. En met trots mogen wij mededelen dat hij op 1 september onze speciale gast is!

Stress

Juriaan vertelt deze avond alles over stress en de vernietigende invloed hiervan op het lichaam. ‘Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en manifesteren zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen of buikpijn. Daar waar je met je kop geen nee meer kunt zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Je lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou feilloos vertelt welke richting je op mag gaan. Mits je bereid bent om te luisteren.’

Jaren geleden gooide dokter Juriaan het roer in zijn huisartspraktijk volledig om, nadat hij zelf een burn-out meemaakte. Hij ondervond aan den lijve dat symptoombestrijding middels bijvoorbeeld medicatie geen structurele oplossing biedt wanneer de werkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt wordt.

Andere visie

‘Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. Tijdens mijn lezing leer je hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan en daarmee je leven een positieve wending geeft.’

Geestelijke gezondheid, beweging en voeding zijn daarbij van doorslaggevend belang. ‘Bewegen zet allerlei processen in je lichaam in werking die goed zijn voor het hart, je vaten maar zeker ook mentaal. Er worden stofjes vrijgemaakt waardoor je je beter gaat voelen. Ook het sociale karakter draagt positief bij.’

Exclusief voor leden van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land. Aanmelden kan via info@uwledenvereniging.nl of telefoon 0521- 539893. Geef bij aanmelding je lidnummer door en laat weten of je voorkeur uitgaat naar in de zaal aanwezig zijn of via livestream volgen. De zaal wordt op volgorde van aanmelding gevuld. Wie zich eerder aangemeld heeft, heeft van ons een mail ontvangen waarin zij kunnen kiezen voor de aanwezig zijn in de zaal of het theatercollege volgen via livestream. Iedereen krijgt voor 1 september nog een bevestigingsmail met instructies voor de aanwezigheid in de Meenthe of de link met instructies voor de livestream.

 

Gegevens

Datum:
1 september 2021
Tijd:
20:00 - 22:00