De verzorging van de boerderijdieren, het werk in de kweekkassen en de moestuin: de ‘hulpboeren’ van Zorgboerderij de Bosrand doen het met plezier en worden hierin de hele dag begeleid door de vrijwilligers van Stichting Vrienden van De Bosrand.

Er zijn plannen om een mooi buitenterras met een koffie- en theepunt te realiseren op het erf van de Zorgboerderij aan de Vormtweg 14. Op de plek waar het terras en overkapping worden gerealiseerd, overhandigde Marette Bakker woensdag 29 mei een cheque namens het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, goed voor een bijdrage van € 1000,- aan het project. Door de aanleg van deze ontmoetingsplek komen de deelnemers nog meer in contact met andere mensen. Fietsers, wandelaars, (eenzame) ouderen, maar ook het verenigingsleven van Urk en omstreken kan in de toekomst gebruik maken van het koffie- en theepunt dat vijf dagen per week geopend zal zijn voor een kopje koffie en een praatje. Binnenkort starten de werkzaamheden; zodra het project is opgeleverd is het voornemen een feestelijke opening te organiseren met een open open huisdag op de zorgboerderij.

Op de foto (v.l.n.r.): de cliënten, Marretje Bakker van de ledenvereniging, en Tjalling Driesen (eigenaar zorgboerderij)

Deze tekst is overgenomen uit het Urkerland. 

Drie jaar geleden ontving de Zorgboerderij een bijdrage voor een tuinkas. Nelly en Marretje hebben bij de uitreiking een ronde gedaan over het erf en gezien dat de planten en stekjes het goed doen onder het glas.