Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land heeft een belangrijke donatie gedaan aan de voedselbanken van Urk, Noordoostpolder en Steenwijkerland. In totaal is € 4800,- aan de Voedselbanken in Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder geschonken. Voor iedere gemeente € 1600,-, het is bedoeld om de lokale gemeenschappen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot voldoende en gezond voedsel. 

Johan Goos, voorzitter van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, benadrukt het belang van deze donatie. “Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land is er voor iedereen. Wij organiseren activiteiten, lenen loophulpmiddelen en geven kortingen op bijvoorbeeld maaltijden. Wij werden daarvoor beloond door onder andere apetito maaltijdservice. Wij vinden het belangrijk om dat terug te geven aan de samenleving. In de huidige economische situatie zien we een groeiend aantal mensen dat afhankelijk is van voedselbanken. Het is onze verantwoordelijkheid als gemeenschap om elkaar te ondersteunen.”

Voedselbank Noordoostpolder/ Urk en voedselbank Steenwijkerland spelen een cruciale rol in het voorzien van voedselhulp aan huishoudens die het moeilijk hebben. Guus Brinkhus, voorzitter van voedselbank Noordoostpolder/ Urk: “Wij zijn ontzettend blij met deze donatie van de Ledenvereniging. Wij gaan hier onze voorraden mee aanvullen; fruit voor de kinderen, eieren. Hier kunnen wij iets extra’s van doen. We zijn de ledenvereniging erg dankbaar!”

Johan Goos voegt toe: “Onze Ledenvereniging is altijd toegewijd aan het ondersteunen van de lokale gemeenschap. We geloven dat iedereen recht heeft op basisbehoeften zoals voedsel. Door samen te werken met de voedselbanken hopen we een verschil te maken in het leven van degenen die het het meest nodig hebben.”

Deze donatie onderstreept de voortdurende inzet van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de welzijn van de gemeenschap.