Tussen de eekhoorns, uilen en bonte spechten woont Corina Elzenaar (49) in haar ‘boshuisje’ van 46 vierkante meter. Corina, geboren in Giethoorn en bekend vanwege haar deelname aan het tv-programma B&B Vol Liefde, leeft bewust ‘tiny’ en midden in de natuur op een vakantiepark in De Bult in Steenwijkerland. ‘Bijzonder? Ik vind het juist logisch! Waarom zou ik in mijn eentje in een groot huis moeten wonen? Nergens voor nodig!’ lacht Corina.

‘Ik wil absoluut niet meer in een huis wonen. Ik ga liever nog in een caravan of camper wonen dan dat ik terug moet naar een groot eengezinshuis’, zegt Corina. Ze verkocht twee jaar geleden haar Wellnesshoeve met woning in Zuidveen en koos definitief voor het chalet, waar ze al een tijdje woonde.  ‘Spullen? Daar heb ik er niet veel van. Dat is één van de principes van ‘bewust leven’. Dingen die niet essentieel zijn, heb ik losgelaten, met gemak! Een vaatwasser bijvoorbeeld, die gebruik ik toch niet in mijn eentje. Zo’n machine gebruikt veel stroom en water en neemt veel ruimte in.  Ik ben gelukkiger met mínder spullen. Natuurlijk zijn er ook lastige keuzes: ik heb een aantal geliefde boeken weggegeven omdat ik er geen plek meer voor had.’

Inmiddels kent Corina veel mensen die er hetzelfde over denken. ‘Een kennis van mij woont bijvoorbeeld al 3 jaar in een bus. De constante energie en bedrijvigheid van wonen in de stad kan overweldigend zijn. Als ik het voor het zeggen had, zouden we veel meer kleine woningen neerzetten in plaats van villa’s. Ik denk dat veel mensen daar blij van zouden worden.’